Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnik boraca: Nemamo više živaca, ali ne želimo rušenje i paljenje

Preuzmite sliku

Jedan od predstavnika demobilisanih boraca Hamza Krkalić koji se nalaze ispred zgrade Parlamenta FBiH je u izjavi za medije kazao je cijela priča u vezi sa zakonom o naknadama demobilisanim borcima ustvari razvlačenje vremena

“Naš zakon vezano za boračka pitanja je bio druga tačka. Izjasnili su se, gdje su poslanici SDA, PDA, SBB i HDZ. HDZ je bio protiv, ovi su bili suzdržani, to je isto kao protiv da ne ide kao Prijedlog zakona u skraćenom postupku, nego da ide ponovo nacrt Zakona i javna rasprava”, kazao je Krkalić novinarima, javlja N1.

Istakao je da se radi samo o razvlačenju i uzimanju vremena.

“Inicijativa gospođe Alme Kratine je da idemo kroz komisije, rok mjesec dana. Ovo je samo razvodnjavanje, ovo je samo razvlačenje i uzimanje vremena. Vidimo kako ide formiranje vlasti traljavo, sutra će ovdje dovesti Edina Mušića koji nam opet neće zakazati, niti saslušati. Mi više nemamo živaca ni ičega, ovaj sistem proizvodi još Edina Gačića, sistem koji je uhodan i razvlači nam pamet”, dodao je i kazao:

“Svaki dan umiru dva do tri borca. Želimo razgovarati, ne želimo nikakvo rušenje i paljenje. Ostajemo ovdje, trenutno se raspravlja, ali evo ide kroz nacrt zakona što mi nismo željeli”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,