Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnici iz BiH na Europa Salzburg Forumu

Preuzmite sliku

Predstavnici Evropskog pokreta u BiH će od 6. do 8. oktobra u Salzburgu uzeti učešće u 15. Europa Salzburg Forumu u organizaciji IRE (Institut regiona Europe).

Forum se ove godine, uz učešće eminentnih gostiju, održava pod nazivom “Evropa i mir 1919—1989—2019”.

Ovo je jedna od rijetkih internacionalni konferencija, gdje je pored engleskog i njemačkog, službeni i radni jezik foruma i jezik naroda Balkana, što je značajan pokazatelj sa koliko, senzibilnosti, važnosti i pažnje organizatori prilaze značaju i važnosti rješavanja otvorenih pitanja ovog dijela Evrope i naše, tradicionalno “problematične” regije, navode iz Evropskog pokreta u BiH.

Stoga je i panel diskusija o Balkanu, već nekoliko godina unazad jedan od najvažnijih događaja foruma u Salzburg. Na predstojećem skupu između ostalih predstavnika regije, zapaženo učešće imat će i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Delegaciju Evropskog pokreta u BiH, na ovogodišnjem forumu, predvodi predsjednik Predrag Praštalo. U forumu učešće će uzeti predstavnici Brčko distrikta, kantona, lokalnih zajednica, te predstavništva u Austriji, najavljeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,