Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predsjedništvo SDP BiH: Rušitelji države idu iz poraza u poraz, u oktobru pozitivni zaokret

Preuzmite sliku

Prenesene su pozitivne poruke prijatelja iz SPD-a, koji su u svoju agendu djelovanja prema Bosni i Hercegovini integrirali stavove i sugestije SDP-a iznesene u intenzivnoj međusobnoj korespondenciji u proteklim mjesecima.

Članovi Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su prije početka današnje sjednice odali počast nedavno preminuloj članici Predsjedništva Segmedini Srni-Bajramović, čija iznenadna smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za čitav SDP BiH.

U nastavku sjednice je pozdravljena odluka Visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom su osigurana potrebna sredstva za održavanje izbora i trajno onemogućene ucjene i blokade finansiranja izbornog procesa.

 • – Jako je važno Visoki predstavnik zadrži proaktivan pristup u korištenju ovlaštenja, kako bi zaštitio pravni poredak države – rekli su iz SDP BiH:

  “Zamazivanje očiju”

  Posebno ohrabrujućom je ocijenjena i paralelna aktivnost Sjedinjenih Američkih Država koje su na crnu listu uvrstili Marinka Čavaru i Alena Šeranića zbog podrivanja ustavnog poretka i blokade državnih institucija. Postupci međunarodne zajedince su dokaz da je politika HDZ-a i SNSD-a prokazana i da su demokratske sile spremne poduzeti odlučne korake na suzbijanju štetnog djelovanja ove osovine, podržane i od strane Putinovog režima u Rusiji, rekli su iz SDP BiH.

  Jučerašnju sjednica NS RS, sa ambasadorom agresorske Ruske Federacije u glavnoj ulozi, smatraju neuspjehom te je predstavljaju kao klasično “zamazivanje očiju” građana ovog entiteta, suočenog sa političkom blokadom i potpunim porazom rušilačke huškačke politike.

  Predsjednik SDP BiH je članove Predsjedništva izvjestio o nedavnoj posjeti Bundestagu i susretu sa zastupnicima iz reda vladajućeg SPD-a koji su dali podršku SDP-u u nadolazećim izborima, te Denisu Bećiroviću kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

  Zajednički kandidat Denis Bećirović

  Prenesene su pozitivne poruke prijatelja iz SPD-a, koji su u svoju agendu djelovanja prema Bosni i Hercegovini integrirali stavove i sugestije SDP-a iznesene u intenzivnoj međusobnoj korespondenciji u proteklim mjesecima.

  Predsjedništvo SDP-a je razmatralo pripremne aktivnosti za nadolazeće opće izbore.

  – Pozitivni trendovi i rast podrške SDP-u BiH, te Denisu Bećiroviću kao jedinstvenom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH, pokazuju da su građani Bosne i Hercegovine spremni da na općim izborima izaberu novu politiku planskog djelovanja na zaštiti interesa države koja uživa podršku kako u domaćim, tako i u međunarodnim krugovima – navodi se u saopćenju SDP BiH.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,