Ponedjeljak, 3. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku: Iz partije isključeni Enver Bijedić i Edin Delić

Kako je navedeno, najavama da će formirati novi politički projekt Bijedić i Delić direktno su prekršili i Statut Socijaldemokratske partije BiH, koji jasno propisuje da članovi SDP-a ne mogu biti članovi dvije stranke istovremeno.

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH jednoglasno je odlučilo da iz partije budu isključeni bivši predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a BiH Tuzlanskog kantona Enver Bijedić i Edin Delić, bivši predsjednik Općinske organizacije SDP-a Lukavac.

– Bijedić i Delić su protivno odlukama organa partije o nekoaliranju s nacionalnim strankama inicirali i učestvovali u pregovorima za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu sa SDA. Ranije su zbog glasanja za Vladu TK, koju predvodi SDA, iz SDP-a isključeni poslanici Žarko Vujović i Husein Tokić, kao i novi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona Sulejman Brkić i Mustafa Šakić – navodi se u saopćenju SDP-a BiH.

Osim toga, kako je navedeno, najavama da formiraju novi politički projekt Bijedić i Delić direktno su prekršili i Statut Socijaldemokratske partije BiH, koji jasno propisuje da članovi SDP-a ne mogu biti članovi dvije stranke istovremeno. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje