Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predsjedništvo BiH: Džaferović putuje u zvaničnu posjetu Albaniji

Preuzmite sliku

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, 5. i 6. oktobra boraviće u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

U čast dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u ponedjeljak ispred predsjedničke palate biće upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ga dočekati Ilir Meta, predsjednik Republike Albanije.

Nakon toga biće održan tete-a-tete sastanak Džaferovića i Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti Džaferović i Meta, navode iz Predsjedništva BiH.

Džaferović će se sastati i s Edijem Ramom, premijerom Albanije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će posjetiti i Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje “Majka Albanija“.

Džaferović će boraviti i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.

Albanski predsjednik Meta će u čast Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati “Brigada“ .

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u utorak će se sastati Gramosom Ručijem, predsjednikom Parlamenta Republike Albanije. Planiran je i susret s Erionom Veliajom, gradonačelnikom Tirane koji će predsjedavajućem Predsjedništva BiH uručiti Ključ grada Tirane, ističu iz Predsjedništva.

U delegaciji koju predvodi Džaferović biće i Nusret Čančar, ambasador BiH za Albaniju, te Radovan Kovačević i Davor Vuletić, savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje