Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik vijeća u Lukavcu postao viralni HIT, ne dozvoljava replike: Ja sam šef!

Preuzmite sliku

Predsjednik Općinskog vijeća u Lukavcu Mehmed Suljić postao je hit na internetu zbog nedemokratskog načina vođenja sjednice.

Snimak dijelova sjednice u Lukavcu proširio se velikom brzinom na društvenim mrežama, a mišljenja građana u komentarima su podijeljena. Dok kod jednih ovakav način ponašanja izaziva smijeh, drugi ga oštro osuđuju uz pitanje da li postoji bilo kakva vrsta sankcija za takvo ponašanje.

Na posljednjoj sjednici vijeća žustra rasprava je vođena između načelnika Lukavca Edina Delića i predsjednika Općinskog vijeća Mehmeda Suljića. Naime, načelnik Delić tražio je pravo na repliku ali je nije mogao dobiti voljom Suljića, koji kao argument za isto navodi da je on šef te da kada on kaže tada će neko dobiti riječ, piše Oslobođenje.

‘Na sramotu neka vam ovo ide, gospodine predsjedavajući. Puno toga bih imao kazati, ali suzdržat ću se i javit ću vam se preko sredstava javnog informisanja. Vi ste načelniku općine uskratili mogućnost da odgovori na niz insinuacija koje ste iznijeli. To je gruba zloupotreba, kršenje prava i grub šamar građanima općine Lukavac. Danas ste prekršili svaku mjeru i mi ćemo malo drugačije razgovarati’, kazao je Delić za govornicom.

U svom maniru Suljić je odgovorio općinskom načelniku.

‘Poštovani načelniče, vi imate pravo samo onda kada vam ja to kažem, jer ja sam šef’, kratko je naveo predsjednik Općinskog vijeća u Lukavcu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje