Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik SDA Novi Grad fizički nasrnuo na fotografa Žurnala (VIDEO)

Preuzmite sliku

Predsjednik SDA Novi Grad fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu i pokušao mu oteti kameru!

Predsjednik Općinskog odbora Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa Žurnala Adija Kebu. Fotograf Žurnala nalazio se na radnom zadatku, fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast – o čijem poslovanju pišu. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Čitav napad fotograf Žurnala Adi Kebo uspio je zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu Žurnala, Ćesir je prijetio da će mu razbiti kameru. Iako ga je Kebo upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu Žurnala.

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Naš fotograf izvadio je telefon u namjeri da zove policiju. Kada je to vidio, predsjednik OO SDA Novi Grad vratio je oštećenu kameru Adiju Kebi.

Novinari Žurnala u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira – Bosnaplast i Femas. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Općinu Novi Grad. Odlukom Semira Efendića iz budžeta Općine Novi Grad isplaćeno je više od 80 hiljada Ćesirovim firmama.

Žurnal je prije mjesec dana objavio tekst o tome kako firme Huse Ćesira dobijaju tender od Općine Novi Grad. Kada se na tender prijavi firma Huse Ćesira posao mora biti dodijeljen stranačkom šefu načelnika Efendića. Da bi šefova firma pobijedila na tenderu, iz Općine će korigovati cijene u ponudi kako bi bila najpovoljnija. Kada se to otkrije i čitav postupak poništi, iz Općine Novi Grad jednostavno će raspisati novi tender na kojem će posao dobiti neka druga firma u vlasništvu istog čovjeka – Huse Ćesira.

Napad na fotografa Žurnala prijavljen je policiji.

Pogledajte snimak napada!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje