Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednicu Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa taksista gađao kamenom

Preuzmite sliku

Predsjednica Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić danas je u Srebrenici posjetila majke koje će ukopati svoju djecu 11. jula. Nakon te posjete boravila je u Memorijalnom centru u Potočarima gdje radila na pripremama za obilježavanje 22. godišnjice genocida, gdje je i fizički napadnuta.

U izjavi za Fenu Subašić je kazala da ju je izvjesni taksista gađao kamenom.

– Izlazeći iz centra prema našem autu pomolio se taksista koji je otvorio prozor i gađao kamenom i udario je u naše auto. Vjerovatno je imao namjeru mene da pogodi, jer sam ja bila pored auta. Udario je u auto i razbio auto, pozvali smo policiju i policija je došla i izvršila uviđaj – kazala je Feni Munira Subašić.

Subašić kaže da se dosta provokacija dešavalo i da je slučajeve prijavljivala MUP-u, ali iz Suda iz Bijeljine su dobijali odgovor da “nemaju dovoljno dokaza”.

– Mnogo je bilo provokacija, ali uvijek smo ostajali dostojanstveni, ali danas je ovo ipak prevršilo mjeru i to se dešava pred obilježavanje „Petrovdanskih dana“. Pozivamo sve normalne ljude da ovaj napad osude – rekla je predsjednica Udruženja, istučići da je nije strah provokacija i napada.

Nakon ovog incidenta nam je kazala da je dobila poziv od šefa Misije OSCE-a Jonathana Moorea.

– Pojedine osobe treba na neki način distancirati, pojedine ljude je oprt zahvatila mržnja kojoj nema lijeka – zaključila je Subašić. (Foto: Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje