Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Predložen pritvor Zeljkoviću i trojici osumnjičenih

Preuzmite sliku

Republički javni tužilac predložio je pritvor za Slavka Bojića, Sašu Markovića, Dragana Dubravca i Branislava Zeljkovića koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, rekla je Srni portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagićeva je navela da je pritvor za Bojića, Markovića i Dubravca predložen zbog bojazni da će uništiti, sakriti i izmijeniti dokaze, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica tog djela, te zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda.

“Osim ovih, za Zeljkovića postoje i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i bojazan da bi mogao ponoviti krivično djelo. Za Zeljkovića mjera pritvora se traži zbog svih pritvorskih razloga predviđenih Zakonom o krivičnom postupku, a za Bojića, Markovića i Dubravca za dva pritvorska razloga”, pojasnila je Tojagićeva.

Ona je rekla da će Bojić, Marković, Dubravac i Zeljković biti predati sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Tojagićeva je rekla da su Bojić, Marković, Dubravac i Zeljković osumnjičeni za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, odnosno za nezakonite radnje u postupcima javnih nabavki koje je sprovodio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Direktor Instituta Zeljković priveden je juče u popodnevnim časovima u prostorije Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci na ispitivanje, gdje su ranije saslušani Bojić, Marković i Dubravac, koji su se branili ćutanjem.

Istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

U akcija MUP-a Republike Srpske, koja je sprovedena prema nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, pretreseno je više lokacija Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i više privatnih firmi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,