Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prebačen avionom za Tursku: Elvisu Terziću potrebna pomoć, ljekari mu se bore za život

Preuzmite sliku

Njegovi zdravstveni problemi počinju nakon prebolovanog virusa i od tada do danas nije poznato sa čime se njegovo tijelo bori

Elvis Terzić Terza iz Sarajeva trenutno se nalazi u Istanbulu u Turskoj gdje mu se, kako je objavilo Udruženje Pomozi.ba, ljekari bore za život.

– Terzu je bolest otrgla iz zagrljaja kćerkice Ajlin i u ovim momentima bori se za svoj život. Vas molimo da podijelite ove informacije kako bi se što više ljudi uključilo u pomoć. Za Terzu smo odvojili broj 17006, kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Vezano | Nakon preležanog Covida zdravlje se pogoršalo: Sanitetskim avionom Elvis Terzić hitno prebačen za Tursku

“Elvisa smo prije dvije noći prebacili u Tursku specijalnim sanitetskim avionom, a u tom momentu nije se znalo hoće li uopšte preživjeti i let.” navode iz Pomozi.ba.

  • U trenutku ukrcavanja na avion, Elvisova supruga je prenijela dirljiv trenutak: “Dao mi je znak očima da me čuje, suza mu je krenula iz oka i pomjerio je ruku u mojoj ruci”.

    Elvis je prije zaraze virusom COVID 19 bio zdrav mladi čovjek, sportista. Njegovi zdravstveni problemi počinju nakon prebolovanog virusa i od tada do danas nije poznato sa čime se njegovo tijelo bori.

    Za početak njegovog liječenja potrebno je 33.000 eura, plus 8.500 eura za prevoz specijalnim sanitetskim avionom. Troškovi daljnjeg liječenja nisu poznati, osim što mogu biti enormno veliki, te se može raditi i o stotinama hiljada eura – objavljeno je na stranici Pomozi.ba.

    Svi koji žele pomoći Elvisu Terziću mogu to učiniti prateći informacije na OVOM LINKU.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje