Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pravda za Davida: Pogledajte fotografije sa večerašnjeg velikog skupa u Banjaluci (FOTO)

Preuzmite sliku

Okupljeni građani 280 dana traže samo istinu i pravdu.

Pogledajte fotografije koje je reporter BUKE zabilježio na Trgu Krajine:

Davor Dragičević se obratio okupljenima na Trgu krajine: 

“Na kraju ću imati veći govor. Dragi moj sine, predao sam ti svoje amajlije u amanet, nazad nema, nazad nema gdje. Na grob ne mogu, u kuću ne mogu, u tvoju sobu ne mogu. Nema tebe, nema mene. Oni svi živi i zdravi. Zahtjevi su stari osam mjeseci. Odavde ne idem. Milorade Dodiku, Lukaču, dok se zahtjevi moji ne ispune i biće sve radikalniji. Ja nisam ovdje da rušim nikoga, ja sam sve već srušio. Snimak otmice Davida Dragičevića postoji. 25. 12. bio je pokušaj ubistva Davora Dragivića, majke Suzane i naše Teodore. Mi smo mirni i dostojanstveni koliko god treba, a mi ćemo i šetati. Budete li vi jedan incident napravili više nema dostojanstva, ali mi nećemo napraviti prvi korak, ni prvi incident. Ne budem li dobio svoje zahtjeve koji će biti još radikalniji ili ako budete napravili bilo koji incident ova ruka će biti spuštena, niko me ne interesuje. Milorad Dodik i Dragan Lukač su najveći zločinci svog naroda”, poručio je na početku skupa večeras u Banjaluci.

Okupljenima se na početku obratila i Davidova majka Suzana, zatraživši ostavku ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

“Ja sam po struci diplomirani ekonomista, nisam nepismena, ovo što pričamo da nam je policija ubila dijete nije bajka, nismo mi to usnuli, pa došli da dižemo narod. To je realnost, morate da prihvatite da nismo ludi i da ne pričamo bezveze”, kazala je Davidova majka Suzana.

Od Lukača zahtijeva ostavku zato što ga smatra odgovornim  “zbog njegove funkcije”.

On treba da podnese ostavku iz moralnih i ljudskih razloga, kazala je ona. (BUKA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,