Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poznato mjesto i vrijeme ispraćaja i ukopa Segmedine Srna-Bajramović

Preuzmite sliku

Dženaza i ukop Segmedine Srne-Bajramović, zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinje u Parlamentu FBiH, koja je jučer iznenada preminula u 50. godini od srčanog udara bit će obavljeni sutra, u 15 sati na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

– Komemoracija povodom smrti naše voljene drugarice Segmedine Srna-Bajramović bit će održana u četvrtak, 2. juna, u sali Parlamenta Federacije BiH (Hamdije Kreševljakovića 3) u 12 sati. U prostorijama Kantonalne organizacije SDP Sarajevo od danas je otvorena knjiga žalosti za sve koji se na taj način žele oprostiti od naše drage drugarice – saopćio je SDPBiH.

Srna-Bajramović u javnosti je poznata po 19-godišnjem angažmanu u različitim RTV projektima. Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH.

Bila je članica je Socijaldemokratske partije, a pored funkcije zastupnice u Skupštini KS bila je i delegatkinja u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Deset godina vodila je i emisiju “Subotom uvečer sa Segmedinom Srnom”, na kojoj joj je prvi saradnik bio Ivica Pjanić.

– Segmedina je obilježila prve godine Federalne televizije. Sarađivali smo više od deset godina, intenzivno. Osim emisije “Subotom uvečer” i na drugim brojnim projektima Federalne televizije i prijenosima uživo – rekao je za Pjanić.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje