Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznati bh. sportisti u Visokom se družili sa djecom iz četiri bh. grada

Preuzmite sliku

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” organizovala je danas u Visokom druženje za štićenike domova za nezbrinutu djecu iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice.

Na otvaranje basket terena u Visokom došlo je 110 dječaka i djevojčica iz tih domova, a prisustvovali su među ostalim i poznati sportisti Sergej Barabarez, Jusuf Nurkić, Mirza Teletović, Džanan Musa, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Marica Gajić i druge javne ličnosti.

 • Bosanskohercegovački košarkaš Dženan Musa ocijenio je ovaj događaj izuzetno pozitivnim, kao priliku za druženje sa djecom iz domova, te da im pokažu da su uz njih.

  –  Prilika je to da im pokažemo da smo mi dio njih, da nismo realno ništa bolji od njih, da smo i mi ljudi od krvi i mesa, da samo ponekad igramo košarku na televiziji i mislim da je to bit ovoga svega, da se zbližimo i pokažemo da su oni dio nas – izjavio je Musa.

  Jusuf Nurkić je kazao da se cijeli život bori za djecu, da oni budu prioritet našeg društva.

  – Nadam se da će ovakvi projeketi zaživjeti u BiH i napraviti najbolje stvari za djecu zbog čega sam danas tu – dodao je bh. košarkaš.

  Reprezentativka BiH u košarci Marica Gajić je rekla da joj je čast i zadovoljstvo biti među ovom djecom koja zaslužuju što više ovako lijepih događaja.

 • – Čast mi je biti i među našim najboljim sportistima i nadam se da će ovakvih događa biti što više – navela je Gajić.

  Dvojica bivših bh. reprezentativaca u fudbalu Sergej Barbarez i Elvir Bolić složili su se da bi ovakvih događaja trebalo biti više dodajući da je ovo dobar početak i primjer iz kojeg se vidi da se  bivši i sadašnji sportisti BiH, koji imaju neko ime u svijetu, rado odazivaju jer se radi o djeci, našoj budućnosti.

 • Organizvano je takmičenje u „šutiranju trojki“ za novinare i sportske zvijezde nakon čega je odigran i basket „tri na tri“. (FENA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,