Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Pozivamo sve političke aktere na javnu osudu Zahiragićevog govora mržnje”

Preuzmite sliku

Povodom jučerašnje Tvit reakcije Harisa Zahiragića u kojoj je Mirsada Čamdžića iz Naše stranke nazvao „psetom b*lijskim“, oglasili su se iz Naše stranke.

Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA, sinoć je našeg potpredsjednika Mirsada Čamdžića etiketirao najpogrdnijim riječima, istim onima koje su služile za dehumanizaciju Bošnjaka u ratu i na čijim su krilima počinjeni najstravičniji ratni zločini uključujući i genocid”, kažu iz Naše stranke.

Doddaju kako iz SDA očigledno ne prezaju da svoje političke protivnike karakteriziraju na krajnje opasan način koji može izroditi i fizičke napade i zločin. Najoštrije osuđujemo takve kvalifikacije i pozivamo nadležne da sankcionišu takav govor.

“U potpunosti stojimo iza Mirsada Čamdžića i zaštitit ćemo ga na sve moguće načine, ne bojimo se i nastavljamo BiH voditi evropskim putem. Političare pozivamo da pokažu više odgovornosti u svojim javnim nastupima te da osude Zahiragićev govor mržnje pa makar bili i iz njegove stranke. Samo unisonom reakcijom svih političkih aktera možemo našu političku scenu učiniti civiliziranom i demokratskom”, zaključuju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje