Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Povratnici iz Austrije u karantinskom prostoru Graničnog prijelaza Izačić

Preuzmite sliku

Državljani Bosne i Hercegovine koji su bili na privremenom radu ili studiranju u Austriji, rano jutros su stigli na Granični prijelaz Izačić kod Bihaća.

Potvrđeno je kako je 45 osoba trenutno smješteno u karantinskom prostoru nedaleko od graničnog punkta, te da su završeni svi ljekarski pregledi.

Kantonalna organizacija Crvenog križa osigurala je pokrivače i prehrambene obroke, dok su Oružane snage BiH i Federalna uprava civilne zaštite ranije pripremili šatore, toalete i sanitarni čvor.

‘Na Graničnom prijelazu Izačić pregledano je svih 45 osoba, koje su trenutno smještene u šatorskom karantinu. Među njima je 17 građana iz Unsko-sanskog kantona i oni će najvjerovatnije biti prevezeni u prinudni izolatorij u Medresi “Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinu, čim se dobiju odobrenja i uputstva Federalne uprave civilne zaštite’ – rečeno je iz Štaba civilne zaštite USK.

Istaknuto je i da će građani iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine vjerovatno biti transportovani u kantonalne izolatorije, odnosno područja svojih prebivališta. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje