Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Povoljni uslovi na cestama, putovanja najugodnija u ranim jutarnjim ili večernjim satima

Preuzmite sliku

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u BIH, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju vozače na oprez i izmjene režima saobraćaja na nekoliko putnih pravaca na kojima se vrše radovi i postoje opasnosti od odrona, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jutros u 7 sati sa graničnog prelaza Kamensko kreće prevoz vangabaritnog tereta i kretat će se preko Tomislavgrada i Šuice za vjetroelektranu Ivovik. Molimo vozače da u trenutku prolaska ovog tereta voze opreznije, a predviđeni dolazak na odredište je oko 10 sati“, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Ivan, na magistralnom putu Tarčin-Konjic, od 17 do 04 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica kroz tunel Crnaja tokom dana u funkciji su obje trake, a od 20 do 05 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,