Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Povodom špekulacija o diplomama prof. dr. Sebije Izetbegović: Oglasio se i Medicinski fakultet u Sarajevu

Preuzmite sliku

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu odgovorio je na pitanje koje se odnosi na provjeru autentičnosti diploma i akademskog napretka prof.dr. Sebije Izetbegović nakon posljednjih informacija da njena specijalizacija ili magisterij (postdiplomski) nisu validni.

U svom odgovoru koji potpisuje v.d. dekana prof.dr. Mirsad Dorić navodi sljedeće:

– Obavještavamo Vas da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduju svu autentičnu dokumentaciju akademskog osoblja uposlenog na Fakultetu, uključujući i prof.dr. Sebiju Izetbegović (diploma o završenom Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Matične knjige sa evidencijom odbranjenih magistarskih radova i doktorskih disertacija, kao i sve odluke o izborima u akademska zvanja), navodi se u odgovoru.

S obzirom da se pojedinim medijima obratilo nekoliko studenata Medicinskog fakulteta koji bi željeli dobiti odgovor da li im predaje profesorica koja ima uredno i zakonito akademsko zvanje, s Medicinskog fakulteta su kako kažu „u najmanju ruku iznenađeni pojedinim medijskim konstatacijama i navodnim upitima studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu“.

– Obzirom da su predstavnici studenata svih akademskih godina članovi Nastavno-naučnog vijeća sa pravom glasa i imaju uvid u sva imenovanja i napredovanja njihovih nastavnika, stoji u odgovoru Medicinskog fakulteta u Sarajevu. (Patria)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje