Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Povodom bajramskih praznika Konzumov lanac sreće pokucao na vrata vrtića (FOTO)

Preuzmite sliku

Predstava ”Priče iz starog vremena» na zabavan i edukativan način približila probleme današnjice.

Povodom bajramskih praznika Konzumov lanac sreće pokucao je na vrata bh. vrtića te prigodnom predstavom i poklonima obradovao mališane u Tuzli, Visokom, Maglaju, Sarajevu i Zenici.

Konzum BiH omogućio je za više od 400 mališana edukaciju o preveniranju nasilja s kojim se mogu suočiti, te važnosti prihvaćanja djece sa posebnim potrebama ili djece iz manjinskih skupina. Najmlađi su istinski uživali u predstavi ”Priče iz starog vremena” koja im je na edukativan i zabavan način približila vodeće probleme današnjice.

Veoma je važno da je Konzumova podrška vrtićima došla u vidu odgojno obrazovnog rada. Predstava koju su djeca pogledala odličan je spoj tradicionalne i problematike savremenog odrastanja. Akcija poput ove bi trebala biti primjer i ostalim kompanijama kako mogu doprinijeti radu odgojno obrazovnih ustanova u našoj zemlji” – kazala nam je Halima Abdukić, direktorica JU ”Vrtići” Visoko .

Ni u vtiću “Dječiji osmijeh” u Maglaju, nije nedostajalo radosti. Nakon predstave, djeci su uručeni i prigodni pokloni koje je s velikom ljubavlju i pažnjom pripremio Konzum BiH.

Odbrojavali smo dane i jedva čekali ovu edukativnu predstavu, a djeca su s nestrpljenjem očekivala paketiće. Pored ogromnog aplauza, ozarena lica djece najljepša su zahvalnica predstavnicima Konzuma.” – poručila je Irnela Fejzović, direktorica vrtića “Dječiji osmijeh” iz Maglaja.

Predstavnici Konzum BiH bili su posebno sretni što su mališanima priredili dan za pamćenje i obradovali ih poklonima povodom bajramskih praznika.

Dječiji osmijesi i radosna lica za nas su najljepši dar.To su istinske životne vrijednosti koje mi želimo njegovati i promovirati, a Konzumov lanac sreće doprinosi tome.” – istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,