Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđeno: Milorad Dodik danas se u Zagrebu sastaje sa Zoranom Milanovićem

Preuzmite sliku

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sastat će se danas u Zagrebu sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske.

Kako je saopšteno, javnost će o njihovom razgovoru i sadržaju sastanka biti uskoro informisana.

Ovih dana bh. lideri vode razgovore sa liderima susjednih zemalja o aktuelnoj unutrašnjoj situaciji u BiH, blokadi institucija, ali i Izbornom zakonu BiH.

Tako je Bakir Izetbegović, član kolegija Doma narodna Parlamenta BiH i predsjednik SDA, nedavno u Hrvatskoj razgovarao sa Zoranom Milanovićem, a najavio je i svoj skorašnji sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, što je izazvalo salvu reakcija.

Milorad Dodik se u toku proteklog vikenda također sastao sa Vučićem, kako bi ga “upoznao o situaciji u državi.” Nakon sastanka je poručio kako mir u državi nema cijenu i da “nije spreman da žrtvuje mir za RS.”

Danas se sa Vučićem u Beogradu sastao i Dragan Čović, lider HDZ -a.

“Sa Vučićem o dijalogu i napretku Zapadnog Balkana. Govoreći o BiH, naglasio sam da izmjene Izbornog zakona/ograničene ustavne promjene, ne mogu ugroziti temelje BiH“, napisao je nakon sastanka Čović na svom Twitter profilu.

“Konstitutivni narodi i njihova prava moraju se u potpunosti poštovati, a diskriminacija mora biti eliminirana“, dodao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje