Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potresna oproštajna poruka: Djeco naša, neka vam je vječni rahmet…

Preuzmite sliku

Zenica je okovana tugom nakon tragične nesreće koja se dogodila sinoć u kojoj su život izgubila tri mladića.

Mladići su se vraćali kući sa ljetovanja kako bi bajram dočekali sa najmilijima. Nažalost, život su izgubili u nesreći gdje su se sudarili automobil i kamion. Na licu mjesta život su izgubili Nermin Kamerić (22), Ajdin Tahić (19) i Ajdin Grahić (19), dok je četvrti mladić, sedamnaestogodišnji Nezir Memčić, zadobio teške povrede i ljekari zeničke bolnice se bore za njegov život.

Potresna oproštajna poruka objavljena je i na Facebook stranici Begov Han:

“Između bajramskih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati vijesti o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića? Radost zbog Bajrama, tuga zbog žrtava genocida u Prijedoru i nesreće u kojoj su izgubljena tri mlada života kod Zenice.

Kako izreći riječi utjehe vašim najmilijim, kako MAJKAMA koje su vas jutros trebale ispratiti na bajram-namaz sa vašim očevima, kako SESTRAMA koje su već bile pripremile bajramske košulje za svoju braću kad se grlo steglo, a jeza obuzima cijelo tijelo od same pomisli na to šta se dogodilo???

Trebat će dina i imana, kuveta i sabura, trebat će, trebat… Djeco naša, neka vam je vječni rahmet... Neka vas dragi Allah uvede u najljepše bašče Dženneta, spusti oprost na vaše duše, a vašim najmilijim neka podari dina i imana, kuveta i sabura da podnesu vaše preseljenje…”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje