Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potresan snimak ezgorcizma iz Međugorja: ‘Bio sam strašno šokiran, prvi put vidim tako nešto u životu’

Preuzmite sliku

Pojavio se uznemirujući video snimak, koji je nastao predvečer 5. augusta u blizini crkve sv. Jakova u Međugorju, na kojem se vidi pet svećenika koji mole iznad mlade žene koja leži, trese se i vrišti.

Obredi egzorcima u Međugorju nisu rijetkost, o tome su govorili i svjetski poznati egzorcisti poput Gabriela Amortha.

‘Bio sam strašno šokiran, prvi put vidim ovako nešto u životu’

Žena koja se vidi na snimku, kojeg možete POGLEDATI OVDJE, je prvo počela vrištati na italijanskom jeziku.

Mladić koji se javio sa snimkom, kaže da je prvo primijetio nervozu i nesigurnost kod svećanika.

“Prvi put sam išao u Međugorje, nisam vjernik, agnostik sam, iako su svi moji vrlo religiozni. Bio sam strašno šokiran, prvi put vidim tako nešto u životu. Kad su ljudi vidjeli šta se događa ženi i kako vrišti, mnogi su počeli moliti, ne znam šta je to zapravo bilo.”, rekao je mladić za 24sata.hr

“Demon me pokušao nadmudriti”

Najpoznatiji vatikanski egzorcist, otac Amorth, koji je proslavljen u svijetu zbog dokumentarca kojeg je o njemu snimio William Friedkin. Otac Amorth je bio veliki zagovornik Međugorja, a o tome šta se događa opsjednutim ljudima, pričao je u jednom intervjuu:

“Ponekad egzorcizmom ne dođemo do potpunog oslobođenja od demona, ali barem ljudima umanjimo njihove patnje i boli. Naime, zbog toga što je osoba opsjednuta, vrlo često pate njihove porodice, ne mogu normalno funkcionisati. Demoni su prevrtljivi, lažu, ne žele napustiti tijelo. Jednom mi je jedan rekao da će izaći iz te osobe 8. decembra. Ali, nije se to dogodilo. Nakon gotovo šestosatnog egzorcizma, činilo se da je gotovo. Žena koja je bila opsjednuta, bila je presretna, plakala je, skakala od sreće. Ipak, nakon sedmicu dana bila je u istom stanju kao i ranije, opsjednuta. Pitao sam demona, zašto nisi izišao, rekao si da hoćeš? A on mi je odgovorio: Zar ne znaš da sam ja lažljivac? Zar ti nisu nikad rekli da je govorim laži? Šalio se sa mnom, pokušao me nadmudriti. To demoni uvijek rade. S obzirom na to da imam 85 godina, sada nastojim više raditi egzorcizme koji su lakši i koji ne iziskuju toliko snage jer je to vrlo iscrpljujući posao”, rekao je pokojni otac Amorth.

Međugorsko pojavljivanje Gospe je djelo samog vraga?

O Međugorju su pričali mnogi, a među njima i poznati vatikanski egzorcist Andrea Gemma, koji je izjavio kako smatra da sve smišljeno kako bi se ostvario profit. Kaže da se u Međugorju najviše pažnje poklanja prodaji nakita i iznajmljivanju kuća. Biskup je nazvao međugorska ‘pojavljivanja Gospe’ skandalom i ‘djelom samog vraga’, navodeći kako se u Vatikanu sve više čuju glasovi koji traže konačan ‘obračun’ s prevarantima.

S druge strane, egzorcist don Ambrogio Villa, iz Milanske biskupije svjedoči o ličnom iskustvu iz Međugorja, i ne slaže se s mišljenjem Andrea Gemma.

Don Ambrogio priča o svom iskustvu te kako je u toku jedne molitve egzorcizma pustio pjesmu: “Gospa majka moja..” Na šta mu je nečisti duh odgovorio: “Tamo nema nikoga”, a Don Ambroggio mu je odgovorio: “Budući da si ti duh laži, tamo znači ima nešto”. Na to mu je demon odgovorio, mijenjajući ton govora, “Ona ljubi svoju djecu, ona plače za svojom djecom!”.

Nakon toga  je demon dodao: „Ono mjesto je naš pakao na zemlji!”, pričao je don Ambroggio.

“Lijek protiv Sotone je  u Međugorju: “Međugorje je tvrđava protiv Sotone. Sotona mrzi Međugorje jer Crkva i danas želi da nam Marija bude znak pouzdane nade i utjehe. … Po Njoj, po Mariji, Krist će paklenoj zmiji satrti glavu”, pripovijedao je Amorth.

S druge strane, naučnici fenomene opsjednutosti klasifikuju kao mentalne poremećaje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,