Utorak, 19. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potpuno drugačiji koncept vijesti: N1 sutra počinje sa radom

Preuzmite sliku

Prvi regionalni cjelodnevni informativni kanal N1 i ekskluzivni CNN partner za region počinje sa radom 30. oktobra povodom čega je u prostorijama televizije u Sarajevu održana konferencija za novinare i druženje s ekipom prisutnih novinara, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor centra za BiH Amir Zukić izjavio je tom prilikom kako je N1 posjeduje potpuno drugačiji koncept vijesti koji će biti novina na ovim prostorima.

N1 je regionalna news platforma koja ima TV, web i mobilne aplikacije. Mi smo praktično prva medijska konvergencija u regionu koja će raditi zajedno TV i web. Plasiramo vijesti na tri kanala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Po potrebi postajemo jedan kanal kada imamo važan događaj u regionu“, rekao je Zukić.

Napominje da će N1 u okviru svoga rada emitirati i najbolje emisije i programe američkog CNN-a.

Imat ćemo više od 14 sati uživo programa. Osim toga, od 14 do 17 sati će ići roling vijesti. Također, imamo izvještače na 12 lokacija koji se uvijek mogu uživo javiti kada je neka vanredna situacija. Želimo da i taj koncept instaliramo na ovim prostorima. Emitirat ćemo i najbolje emisije CNN-a, prevedene na lokalne jezike. Trenutno imamo 50 ljudi u našem timu u Sarajevu“, kazao je Zukić.

Ističe da će osim news programa N1 raditi i talk show emisije, jutarnji program, kulturu ali i dokumentarne, zabavne, sportske i druge programe. Istovremeno, N1 emituje sadržaje iz regiona koji imaju globalni značaj za CNN.

N1 ima tri regionalna centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mobilnu platformu. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,