Utorak, 19. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potpisana 74 ugovora: Pomoć u stambenom zbrinjavanju boraca na području TK

Preuzmite sliku

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona danas je potpisalo ugovore sa kandidatima koji su ostvarili pravo na dodjelu finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba boraca i članova njihovih porodica u 2021. na području Tuzlanskog kantona.

– Ovim programom je predviđeno 300 hiljada KM koji će biti dodijeljena na osnovu potpisivanja ugovora sa korisnicima. Cilj je što bolje i kvalitetnije riješiti pitanje stambenog zbrinjavanja boraca i članova njihovih porodica – izjavio je ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović.

Od 322 aplikanta koji su se prijavili na javni poziv, njih je 74 ostvarilo pravo na finansijska sredstva do 5.000 KM koja će pomoći pri stambenom zbrinjavanju.

– Aplicirao sam za taj bespovratni kredit za borce koji će mi pomoći u stambenom zbrinjavanju. Pomoć od 4.000 KM mi znači mnogo u ovoj državi – izjavio je Amir Mujagić iz Lukavca, jedan od boraca koji su danas potpisali ugovor sa resornim ministarstvom.

Prema najavi resornog ministra, Vlada TK će se truditi da i u narednom periodu popravlja status braniteljske populacije i pomaže njihovo bolje zbrinjavanje. (Anisa Mahmutović | Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,