Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Posušje: Na vječni počinak ispraćen i Stjepan Jukić

Preuzmite sliku

Nakon Mirele Rezo, u prisustvu blizu hiljadu sugrađana, rodbine i prijatelja, na vječni počinak na groblju Matića križ u Posušju ispraćen je i Stjepan Jukić, javlja Anadolu Agency (AA).

On je bio jedna od osam mladih osoba koje su preminule u novogodišnjoj noći, vjerovatno od posljedica gušenja izazvanog plinovima koje je ispustio agregat korišten te večeri za električnu energiju.

Vezano | Posušje: Posljednji ispraćaj Mirele Rezo i Stjepana Jukića

Don Željko Majić, sekretar Mostarske biskupije predvodio je i ovaj obred, uz poruke saučešća od mostarsko-duvanjskog biskupa Petra Palića.

Za Stjepana je kazao da je bio uzoran mladić koji je uvijek bio uz članove porodice, prijatelje i sugrađane. Kazao je da je odlazak mladih uvijek bolan uz izraze saučešća i poruke članovima porodice Jukić da ostanu pribrani i budu jaki u bolu.

“Kada bismo znali zašto je Isus u 33. godini podnio muku križa i zašto se čuo krik u Betlehemu ili kada bismo znali odgovorito na to, onda znali bismo i za ovo znali. Volio bih da u ovom trenutku u nama živi vjera uskrsnuća“, kazao je don Željko Majić.

Sahrana preostalih šestero stradalih u naselju Tribistovo kod Posušja obavit će se sutra u naselju Rakitno kod Posušja, a misu zadušnicu predvodit će biuskup Petar Palić. Podsjećamo, u velikoj nesreći vjerovatno gušenjem život je u novogodišnjoj noći izgubilo osam mladih ljudi – svi rođeni 2001. godine iz Posušja.

Mrtve su ih pronašli prijatelji koji su Novu godinu slavili u susjednoj vikendici. Preminuli su do ranih jutarnjih sati bili budni, a pronađeni su na uglu u sjedećem položaju. Obdukacija je kasnije pokazala da se najvjerovatnije radi o gušenju. U narednim danima očekuje se vještačenje dimnjaka, peći kojom su se grijali preminuli, kao i samog agregata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,