Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poslanik Dževad Poturak donio metle i lopate na sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo

Preuzmite sliku

Dževad Poturak, poslanik SBB-a, imao je performans na Skupštini Kantona Sarajevo kada je donio metle i lopate kako bi, kako je rekao, pomogao vladi da konačno počne raditi.

“Kada će vlada početi konkretno da radi?”, pitao je na početku premijera Edina Fortu.

“Gospodine Forto, ja bih vas zamolio da iskoristite fantastičan autoritet Konakovića, koji je dugi niz godina bio premijer, predsjedavajući, lider Šestorke, Trojke i ima najveći broj ministara u KS, da se počne nešto raditi. Donio sam nekoliko lopata i metli. To je moja simbolična donacija kantonu da se nešto počne raditi”, kazao je Poturak.

Poručio je da njegova donacija od tri metle i tri lopate treba pokrenuti Trojku na konkretne akcije nakon osam mjeseci kako su preuzeli mandat.

“Počnite nešto raditi, prestanite se baviti samo pustim obećanjima. Nadam se da ćete lopatama i metlama očistiti kanton, nastaviti tamo gdje je stao Mario Nenadić ili gdje ste vi započeli one tamo neke godine. Kada ćete oprati ceste? Kada ćete završiti i pustiti u funkciju svemirsko tramvajsko stajalište na Otoci? Čistoća grada pred SFF je nikad gora, zmije vrebaju, poskoci… Seruma nema, što znači da, kada nas zmija ujede, trebamo naći nekoga ko će to isisati. Vakcina nema, osim ovih sadaka-vakcina. Uradite nešto za građane, pokrenite se, a evo i mi smo voljni s vama”, poručio je Poturak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje