Nedjelja, 17. Juni 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Poslanici SDA i SBB o inicijativi za smjenu Vlade FBiH

Šefovi poslaničkih klubova Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost BiH, konstatacijom da opozicija ima legitimno pravo predlagati smjenu Vlade, ali da ishod zavisi od glasanja cijelog Parlamenta, prokomentirali su prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi federalnog premijera Fadila Novalića.

Ismet Osmanović, šef Kluba poslanika Stranke demokratske akcije, kazao je i da je ta inicijativa osuđena na neuspjeh jer, po njegovom mišljenju, nema razloga za smjenu, javlja Fena.

Nasir Beganović, šef Kluba SBB-a, nije govorio o mogućem ishodu inicijative, a Osmanović je izjavio i da opozicija, uobičajeno, u svim parlamentima svijeta, ispunjava s vremena na vrijeme zadaću predlaganja smjene vlada.

Inicijativa za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj vladi Federacije BiH pojavila se u pisanoj varijanti danas tokom zasjedanja Predstavničkog doma. Njeni potpisnici su 21 poslanik opozicionih Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte.

Kao razlog su naveli da Predstavnički dom, u martu ove godine nije odobrio Vladi izvještaj o prošlogodišnjem radu, kao ni jučer izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog budžeta.

U Predstavničkom domu trenutno je u toku tematska sjednica o stanju u poljoprivredi FBiH i zasad niko za parlamentarnom govornicom nije spominjao ništa u vezi s pisanom inicijativom opozicije za smjenu Vlade FBiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje