Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Posjetioci na Baščaršiji uživali u programu “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”

Preuzmite sliku

Sarajevska Općina Stari Grad i Radio 8 danas su realizovali prigodan program iz Otvorenog studija s Baščaršijskog trga, pod nazivom “Dobro došli u Stari Grad: Ljeto za pamćenje”, javlja Anadolu Agency (AA).

Kroz program koji traje tri sata u otvorenom studiju su se smjenjivali brojni muzički gosti koji su nastupima obogatili program i zabavljali prisutne na Baščaršijskom trgu, kao i slušatelje koji su program pratili putem Radija 8.

Istovremeno, publika na Baščaršijskom trgu, kao i slušatelji Radija 8 obradovani su poklon paketima, vaučerima, a uživali su i u brojnim degustacijama raznih proizvoda. Na Baščaršiji su posjetioci imali priliku da popiju i kafu iz specijalne Vispakove Ginisove džezve.

Program je otvorio općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić koji je tom prilikom istakao da na ovaj način žele podržati i promovisati turističku sezonu.

“Ovo održavamo poslije dvije sušne godine s obzirom na pandemiju koronavirusa koja se pojavila u martu 2020. godine. Ta godina je bila proprilično teška za naše privrednike, zanatlije, ugostitelje, kada je u pitanju opština Stari Grad, za kompletnu uslužnu djelatnost koja je vezana za našu opštinu, ali i prošla 2021. godina”, kazao je načelnik Hadžibajrić te dodao:

“Mi smo stoga ove godine odlučili da sa današnjim danom ozvaničimo početak turističke sezone u opštini Stari Grad, mada je ona, koliko vidimo, uveliko krenula, i zato danas organizujemo prigodan program”, istakao je Hadžibajrić.

Domaćini u studiju bili su novinari Rialda Jarkoč-Memišević i Arnes Dervišević, a u programu su učestvovali i brojni muzičari iz BiH, kao i KUD Baščaršija.

Općina Stari Grad Sarajevo organizovala je program u saradnji s Radijom 8 s ciljem promociju turističke sezone u najstarijoj općini kao omiljenoj destinaciji posjetilaca.

Također, za ovo ljeto najavljeni su brojni kulturni, muzički i filmski događaji na Trgu Prve brigade policije Stari Grad, kao što su koncert Petra Graše, Ljetno kino Stari Grad Sarajevo Film Festivala, Baščaršijske noći, Dječiji festival Back to school i drugi sadržaji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje