Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poseban navijač: Iako ne vidi, utakmice Slobode na Tušnju ne propušta (VIDEO)

Preuzmite sliku

Za svaki sportski klub podrška navijača je veoma bitan segment cijele sportske priče, a tuzlanska Sloboda se može pohvaliti jednim zanimljivim navijačem koji zajedno sa drugima svesrdno navija. Salkan Delić nije kao drugi. Iako ne vidi, on kroz druga osjetila doživljava utakmicu i navija sa tribina.

Na dogovorenom okupljanju navijača FK “Sloboda” i 19-godišnji Salkan Delić iz Previla kod Srebrenika. Slijep je od rođenja. Kao mali, slušao je priče kako njegov rođak ide na utakmice tuzlanskog kluba.

“Meni je to baš bilo zanimljivo. Pošto sam ja išao u Sarajevu u osnovnu školu, nisam bio u mogućnosti prisustvovati utakmicama. Deveti razred sam iša u Tuzlu i tako da sam imao mogućnosti pratiti Slobodu. Tako da od devetog razreda pratim Slobodu i idem na utakmice”, priča Delić.

On je je student prve godine Islamsko pedagoškog fakulteta u Zenici. Dan prije utakmice, autobusom dolazi u Tuzlu gdje ga čeka neko od prijatelja ili rođaka. Uz kafu planiraju odlazak na Tušanj. Kako kažu, on je izvor pozitivne energije u njihovom društvu, druželjubiv i izuzetno pametan uz poseban talenat da sve pamti.

Pogledajte VIDEO PRILOG

“Ima naviku da, kada upali tv, upali Sportklub i sluša taj uživo prenos. Sve to zapamti. Mi smo sve vidjeli, ali nismo ništa zapamtili. U tome jest poenta”, otkriva Adel Delić, rođak.

Zajedno sa ostalim navijačima, uz navijačke pjesme, galamu i bubnjeve, Delić hrabro, sigurnim korakom, ide kroz grad do stadiona. Iako ne vidi, osjeti navijačko raspoloženje. Na tribinama osluškuje šta se dešava i tako prati tok igre.

“Prije svega, dođem da navijamo. Kakva je moja situacija, uz pomoć kolega. Oni meni prepričavaju i komentarišu kad je utakmica u toku. To je poseban osjećaj”, ističe slijepi navijač.

“Ne možeš baš bukvalno u detalje njemu prenijetu tu scenu. Možeš dočarati onoliko da on razumije tu scenu koja se desila. Nekad bude malo i vulgarnih riječi i tako, nasmijemo se i mi i svi oko nas”, dodaje Mirnel Zukić, prijatelj .

Delić poznaje sve sportske prilike u evropskim klubovima, a osim Slobode, navija još za Chelsea. Kaže da će i dalje dolaziti na utakmice i svim srcem, ali i aplauzom podržavati tuzlanski klub. (Nataša Tadić | N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,