Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poruka iz Violete: Ako usvoje Zakon, povećat ćemo plaće

Preuzmite sliku

Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete, kazao je danas da će ova kompanija svu uštedu nakon eventualnog usvajanja zakona čiji su ciljevi rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta, usmjeriti na račune zaposlenika.

On je rekao da je njegova kompanija već povećale plaće zaposlenika, a da bi se ovim rasterećenjem, motivi dodatno podigli.

”Za nas kao poslodavce mislim da je najvažnije da radnike možemo motivisati da više zarade, ako se usvoji Zakon da se rasterete plaće odmah, odgovorno izjavljujem, da sva ta ušteda ide zaposlenicima. Mi smo ionako podigli plaće, ali bi sigurno rasterećenjem još podigli motivi i manje bi nam ljudi razmišljali o odlasku u druge države kad bi bili propisi isti kao u drugim državama”, naglasio je on.

Potcrtao je važnost poslovnog ambijenta.

”Ono što je realno i što je bolje, ne smijemo biti sebični i ne smijemo gledati sitne lične interese. Ne gledam interes samo Violete već svih poslodavaca, svih zaposlenika i boljeg ambijenta. Ako je bolji ambijent, dovest ćemo strane investitore, a kad imamo strane investitore, i domaći će više investirati. Stvara se jedno opće bolje stanje, a to može samo jedan dobar ambijent”, dodao je on.

Za danas su, podsjećamo, sazvane dvije sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Prva će biti tematska, o rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta, a u najavljenom dnevnom redu je inicijativa za donošenje zakona koje je s tim ciljem pripremilo Udruženje poslodavaca FBiH.

Udruženje je sredinom marta iniciralo Vladi i Parlamentu FBiH usvajanje zakona čiji su ciljevi rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u FBiH i BiH. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,