Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Portal i Youtube kanal mojabih.ba: Mjesto susreta Bosanaca i Hercegovaca “rasutih” po cijelom svijetu

Preuzmite sliku

Zanimljivim pričama i anegdotama dijaspora otkriva stvarnu sliku života van granica domovine.

Hercegovac Krešo Mikulić, konstruktor sa radnim iskustvom u NASI, Amerikanki koja mu se dopala rekao je da ga podsjeća na njegovu petu ženu. Kada ga je gospođa pitala: “Pa, koliko ste ih imali”, odgovorio joj je: “Četiri”. Ovo je samo jedna od anegdota koju su za portal mojabih.ba ispričali Bosanci i Hercegovci raseljeni širom svijeta.

 • Šaljivu priču Kreše Mikulića možete pogledati u video prilogu.

  „Osim što predstavlja uspješne građane BiH širom svijeta, povezuje davno izgubljene prijatelje, porodicu i rodbinu, objavljuje Iseljeničke priče, vijesti iz zajednica i diplomatskih predstavništava, b(v)logove, kolumne, analize o historiji i potencijalu emigracije, portal mojabih.ba govori o izazovima bh. dijaspore i pokazuje da su Bosanci i Hercegovci, čak i daleko od svojih domova, uvijek vedri, duhoviti, snalažljivi…

  Kad Bosanac kupi mikrovalnu, a iznenadi ga prevod računa:

  Naši sagovornici čitateljima otkrivaju kakvim „trikovima“ se služe da bi ostvarili određeni cilj, kako se snalaze sa stranim jezikom, kako stvarno žive rasuti po cijelom svijetu, te dijele nevjerovatne anegdote. Uglavnom su tu prvi puta javno ispričane, a zanimljive priče“, objašnjava Ema Stupar, urednica portala Mojabih, projekta iza kojeg stoji dnevni list Oslobođenje.

  Čime se bave Bosanci u Americi?

  Za Moju BiH pišu novinari, književnici, bivši diplomati, studenti, blogeri, umjetnici, historičari i ljudi s iskustvom života izvan domovine. Dopisnici portala su entuzijasti iz Njemačke, Francuske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Holandije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Kine i Švedske.

  Fejzulah Avdić iz Zvornika na Forbesovoj listi

  Jer, uz Moju BiH dalje je bliže! Pratite nas na https://mojabih.oslobodjenje.ba/

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,