Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Porodici ‘sarajevskih četvorki’ uručeni ključevi novog stana

Preuzmite sliku

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj danas je potpisao Sporazum o preusmjeravanju finansijskih sredstava radi konačnog stambenog zbrinjavanja “sarajevskih četvorki” – Muhameda, Dženete, Dženane i Lamije te njihovih roditelja Muje i Emine Čimpo.

Nakon potpisa, premijer Zolj je porodici Čimpo uručio ključeve novog stana, a potpisivanju sporazuma je prisustvovao i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić, prenosi Fena.

Zolj je istakao da je Vlada KS-a iskazala interes za iznalaženje adekvatnog rješenja za ovu porodicu, te je od Fonda KS-a za izgradnju stanova zatražila ponudu.

– U tu svrhu obezbjeđena je nova stambena jedinica na lokaciji Šip, površine 64.53 metara kvadratnih koja svojom strukturom u potpunosti odgovara potrebama porodice Čimpo. Kanton Sarajevo na ovaj način želi da postakne natalitet i nagradi sve ove dobre pojave u našem društvu. Trebamo se brinuti za ove porodice koje se odluče da imaju više djece. Vlada Kantona radi i na nekim drugim programima da bi se pomoglo porodicama. Ovo je jedan primjer jer je stambeno pitanje osnov svega – kazao je Zolj.

Navodi da je Vlada KS u ovoj godini i za mlade bračne parove dala donacije po 10.000 KM za prvu kupovinu stana.

– Ovo je nastavak provođenja socijalne politike na području KS. Nastaviće se i dalje jer smo već u nacrtu budžeta planirali okvire ovakvih aktivnosti – dodao je Zolj.

Otac “sarajevskih četvorki” Mujo Čimpo zahvalio je premijeru i svim ministrima koji su učestovali u ovoj akciji i koji su imali, kako je kazao, sluha i snage da riješe ovaj problem. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje