Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Porodica Muhameda Šišića i dalje u neizvjesnosti: Lažne informacije otežavaju potragu

Potragu za mladićem i jučer nastavili brojni timovi MUP-a ZDK, GSS, te porodica i prijatelji

Potraga za nestalim mladićem Muhamedom Šišićem (26) iz Zenice nastavljena je i jučer, međutim, za sada ni traga od mladića.

Agonija za porodicu Šišić se nastavlja, a koji vjeruju da će cijela priča dobiti sretan epilog.

Mnogo dojava

Iako konstantno dobivaju informacije da su ga građani širom zemlje negdje vidjeli, nažalost, bez pomaka. Mnoge inforamacije koje su se ispostavile kao lažen otežavaju potragu za mladićem.

– Brat je, moguće, izašao iz autobusa iz Mostara jučer ujutro na Stupu ili se radi o osobi koja mnogo liči na njega – napisao je njegov brat Samir na Facebooku, gdje mu brojni prijatelj i bh. građani pružaju podršku i pomoć u pronalasku brata, piše Avaz.

Nakon Mostara, Banja Luke, Sarajeva, jučer su građani dojavljivali da je viđen u Živinicama. Ali, za sada se sve temelji na špekulacijama.

Brojni timovi

Potragu za mladićem nastavili su danas brojni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), koji pretražuju širi lokalitet Zenice. Češljaju se šume, napušteni objekti, kao i sva druga, policiji interesantna, mjesta za koja se sumnja da bi se mladić mogao tamo nalaziti. Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila nam je da je potraga nastavljena punim kapacitetom. Pored brojnih timova policije, u potragu za mladićem uključeni su i Gorska služba spašavanja Zenice, te mještani Trgovišće odakle je nestali mladić.

Apel porodice

Podsjetimo, Šišiću se gubi svaki trag od četvrtka. Porodica apeluje na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o mladiću, da o tome obavijeste policiju.

Posljednji put Šišić je na sebi imao crnu jaknu, farmerke i smeđe cipele.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje