Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Popijte kafu i razgulite: Poruka radnika bolnice u Zvorniku komisiji ministarstva (VIDEO)

“Gdje ste vi pošli? ‘ajmo nazad!” Tako je ispred zvorničke bolnice dočekana komisija koju je poslao ministar zdravlja a koja je trebalo da ”asistira” novoimenovanom direktoru da sjedne u fotelju.

Nemalo su se iznenadili kad su stigli ispred bolnice jer su im radnici, koji danima štrajkuju zbog odluke o smjeni Milorada Drljevića i postavljanju Jovana Okuke, danas pokazali zube.

“O kavom dvojnom moralu mi to govorimo. O čemu mi to govorimo. Sram vas bilo. Ma nema, ajde popijte kafu, srećan put,doviđenja, razgulite”, kazao je hirurg Zoran Komljenović.

“Mi smo uposlenici Ministarstva koji samo obavljamo svoju dužnost. Mi ako to ne možemo uraditi mirno onako kako to treba, mi ćemo napisati zapisnik da nismo mogli da uradimo, vratiti se”, komentarisao je jedan od članova komisije za imenovanje.

I danas su ljekari i ostali radnici bolnice Zvornik organizovali mirni protest zbog smjene direktora Milorada Drljevića koga je Vlada RS razriješila dužnosti prošle sedmice zbog loših medjuljudskih odnosa u ovoj ustanovi. To obrazloženje zaposleni u bolnici negiraju, dajući podršku okupljanjima smijenjenom direktoru . Proteste će, kako navode, organizovati svaki dan u podne dok se ne udovolji njihovim zahtjevima, a najavljuju i neke radikalnije mjere.

-Odlučno ostajemo pri svojim zahjevima: opoziv nezakonite smjene Drljevića, dolazak ministra Bogdanića u Zvornik kako bi se upoznao sa stanjem u našem kolektivu i odlazak naše delegacije kod predsjednika RS kako bi ga lično upoznali sa dešavanjima u ovoj ustanovi, kaže ljekar Zoran Komljenović.

Zaposleni u zvorničkoj bolnici, bar oni koji su i danas izašli na proteste, ne mire se sa smjenom dosadašnjeg direktora Milorada Drljevića ali ni imenovanjem Jovana Okuke na njegovo mjesto. Pozivaju čelnike gradskog odbora SNSD Zvornik da se javne izjasne da li su za ove promjene koje mogu doprinijeti samo narušavanju poslovanja ove ustanove.

-Drljević je uspješno odoljevao stranačkom zapošljavanjau, bojimo se da će dolaskom novog direktora po stranačkoj liniji u predizbornoj godini doći do velikog priliva novih radnika i nemedicinskog osoblja. Pitanje je šta će se mnogo toga dešavati, I nije ovo samo borba za Drljevića već za nas, naš položaj i ustanove u kojoj radimo,ističe doktor Goran Bjeković, najavljujući mogućnost štrajka ali i nekih drugih mjera bojkota novog direktora.

(BN | ATV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje