Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pooštrene mjere za skijaše na Bjelašnici i Igmanu zbog naglog porasta broja zaraženih

Preuzmite sliku

Na skijalištima Ski centra Bjelašnica-Igman od danas su strožije mjere zbog naglog porasta broja zaraženih virusom korona u BiH, saopšteno je iz sarajevskog preduzeća “ZOI'84”.

Iz ovog preduzeća pojašnjavaju da stožije mjere predviđaju ograničenje broja karata koje će biti dostupne za prodaju i smanjenje dozvoljenog kapaciteta parkinga.

“U saradnji sa policijskim organima, pored propisanih mjera za nepoštivanje odredbi, naši covid redari biće ovlašteni da oduzmu karte onima koji ne budu poštivali obaveze nošenja zaštitnih maski i držanja fizičke distance“, navodi se u saopštenju.

Iz ovog preduzeća ističu da zaposleni pružaju maksimalne napore u sprovođenju propisanih mjera i da uz podršku policije i inspekcijskih organa, koji vrše stalne nadzore, nastoje da svim posjetiocima ponude siguran boravak na skijalištima.

“Korisnici usluga Ski centra se pridržavaju propisanih mjera, ali i ovom prilikom apelujemo na sve skijaše i posjetioce na obavezno pridržavanje mjera”, navode iz preduzeća “ZOI`84”.

Podsjeća se da je ključni razlog zatvaranja velikog broja skijališta u Evropi korištenje zatvorenih kabinskih žičara i zatvorenih ugostiteljskih objekata, dok se boravak na planinama, uz poštovanje fizičke distance, preporučuje. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,