Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poništena odluka o dodjeli ugovora Mtelu za mobilnu telefoniju u Kantonu Sarajevo

Preuzmite sliku

I sam ugovorni organ u svom izjašnjenju priznaje da je ponuđač kalkulisao sa cijenom, navodeći da je za samog ponuđača ponuda alternativna, navedeno je u Rješenju Ureda za razmatranje žalbi kojim je poništena odluka Kantona Sarajevo da banjalučki Mtel koji je u većinskom vlasništvu Srbije, pruža usluge mobilne telefonije.

-Usvaja se žalba “BH Telecom” d.d. Sarajevo izjavljena na Odluku ugovornog organa Stručna služba za zajedničke poslove Kantona Sarajevo, u otvorenom postupku nabavke mobilne telefonije i poništava se Odluka od 11. 3. 2021. godine, piše u Rješenju Ureda za razmatranje žalbi donesenom 26. juna ove godine.

  • Time je poništena odluka Vlade Kantona Sarajevo, odnosno njihove Stručne službe kojom je banjalučkom Mtelu dodijeljen posao pružanja usluga mobilne telefonije službenicima ovog Kantona.

    -U konkretnom slučaju iz obrazloženja ugovornog organa vidljivo je da nisu navedeni razlozi, odnosno okolnosti prihvatanja tumačenja ponuđene cijene, već je samo paušalno konstatovana prihvatljivost datog obrazloženja od strane izabranog ponuđača, iako je ugovorni organ bio u obavezi da u obrazloženju žalbene odluke iznese nedvojbenu ocjenu prihvatljivosti i realnosti ponuđene cijene, kao i u pogledu konkretnih okolnosti i uputa ovog organa ponudi argumentovane dokaze da ponuđač prilikom formiranja konačne cijene ponude sa popustom nije kršio materijalne propise, navedeno je u obrazloženju Rješenja Ureda za razmatranje žalbi BiH, javlja Istraga.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,