Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pomozimo malenom Erminu! Potrebna operacija srca u Istanbulu koja košta 23.000 eura

Preuzmite sliku

Pomozimo ovom dječaku da ponovo ima normalno djetinjstvo.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za malenog Ermina Hafizovića iz Tešnja koji vrijeme provodi u bolnicama, umjesto u bezbrižnoj igri s drugarima. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17043, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Osmogodišnji Ermin u maju tekuće godine nakon bolova i zamora pri hodu, te nakon brojnih hospitalizacija u Tešnju, Zenici, Sarajevu saznaje da ima gnojnu infekciju pluća, te naknadno i akutni endocarditis.

Njemu je sada potrebna operacija srca u Istanbulu koja košta 23.000 eura, jer sami antibiotici koje pije ne mogu izliječiti bolest, a uveliko mu oštećuju jetru.

Ermin je treći razred osnovne škole, živi sa roditeljima, te starijim bratom i malenom sekom. Njegovi roditelji nisu u mogućnosti prikupiti novac za liječenje, jer su kreditno zaduženi i nalaze se u vrlo teškoj ekonomskoj situaciji.

Pomozimo ovom dječaku da ponovo ima normalno djetinjstvo, da može nastaviti trenirati taekwondo bez straha i bez umora, što mu je najveća želja.

Osim poziva na broj 17043 donacije su moguće putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih transakcijskih računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje