Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pomozi.ba: U prvoj polovini 2021. donirano 1,6 miliona KM za liječenje oboljelih bh. građana

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba u prvih šest mjeseci 2021. godine doniralo je 1.622.647,56 konvertibilnih maraka (KM) u svrhu liječenja oboljelih bh. građana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od spomenutog iznosa, najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente, i to 611.876,39 KM, zatim na ugradnju kohlearnih aparata 490.321,57 KM. Preostali dio uplaćen je za liječenje građana koji imaju razna druga oboljenja, od ljudi sa srčanim problemima, problemima sa vidom, opekotinama, dijaliznih pacijenata, pa do djece sa raznim vrstama poteškoća u razvoju.

Kada su u pitanju operativno-administrativni troškovi, u istom periodu utrošeno je 40.221 KM što je u procentima 2,48 posto u odnosu na donirani dio. Spomenuti troškovi uključuju plate uposlenika koji rade prvenstveno u sektoru liječenja, kancelarijske i režijske troškove, održavanje portala za online donacije i gorivo utrošeno za obilazak pacijenata širom BiH.

“Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji nam ukazuju povjerenje i doniraju preko Udruženja Pomozi.ba, a mi se trudimo da maksimalno opravdamo to povjerenje sa iskrenom željom da budemo što efikasniji u pružanju pomoći ljudima u potrebi”, poručili su iz Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje