Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Pomozi.ba’ u akciji prikupljanja sredstava za drva za stare i iznemogle

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba aktiviralo je humanitarni broj 17014, kako bi drva bila osigurana za što veći broj starih i iznemoglih osoba, porodica u stanju socijalne potrebe i drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

– Pozivom na ovaj broj donirate dvije KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Plan Udruženja Pomozi.ba je da isporuči hiljadu metara drva i dvije stotine tona briketa, što je dovoljno za 200 porodica i pojedinaca širom BiH (Kanton Sarajevo, Zvornik, Tuzla, Konjic, Ugljevik, Zenica, Bihać, Vareš, Kalesija, Prnjavor, Živinice, Cazin, Maglaj, Travnik, Zavidovići, Kakanj, Doboj, Kiseljak, Brčko).

Dosad su isporučena drva za stotinu porodica na području Kantona Sarajevo, a sa isporukom u drugim gradovima počinju 6. decembra.

Pozivali su sve humane ljude da se priključe i ovoj akciji za pomoć najugroženijima kako bi ove hladne zimske dane provodili u toplom.

Pored poziva na broj 17014 pomoći im možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba i PayPala sa obaveznom svrhom uplate “Drva 2021”, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,