Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pomozi.ba: Konvoj od 54 šlepera pomoći stigao u Tursku

Preuzmite sliku

Svi šleperi iz konvoja pomoći koji je u organizaciji Udruženja Pomozi.ba u petak krenuo iz Sarajeva, stigli su u Tursku, javlja Anadolija. ​​​​​​​

Radi se o konvoju od 54 šlepera koji je iz Sarajeva krenuo u petak navečer, a koji je otpremio stambene kontejnere, prehrambene i higijenske proizvode, deke, vreće za spavanje, grijalice, agregate, odjeću, obuću…

 • U Turskoj robu preuzimaju Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) i turske humanitarne organizacije koje će je proslijediti prema zemljotresima pogođenim područjima shodno potrebama.

  “Ovo je samo jedan dio pomoći za ljude koji su preživjeli zemljotres katastrofalnih razmjera i ostali bez svega što su imali. Podsjećamo da je jedan šleper sa grijalicama, agregatima, dekama i vrećama za spavanje već ranije stigao u Tursku. Pomoć ćemo i u narednom periodu pružati shodno potrebama i informacijama koje budemo dobijali iz Turske“, istakli su ranije iz Pomozi.ba.

 • Naveli su da se materijalne stvari još uvijek ne mogu poslati u Siriju, te da stanovništvu te zemlje pomažu novčano zahvaljujući humanitarnim organizacijama koje se tamo nalaze.

  “Do sada smo uplatili više od 100.000 KM organizacijama u Siriji koje dijele obroke i prehrambene pakete, nabavljaju šatore, dušeke, vreće za spavanje i sve ono što je neophodno ugroženom stanovništvu. Na tome nećemo stati, već ćemo i u narednom periodu slati pomoć ovoj zemlji”, istakli su iz Pomozi.ba.

 • Akcija pomoći za Tursku i Siriju i dalje se može novčano podržati pozivom na telefonski broj 17006 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke, te donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, paypala i bankovnih računa Udruženja sa naznačenom svrhom uplate “Pomoć za Tursku i Siriju”.

  Udruženje Pomozi.ba od ponedjeljka počinje sa novom akcijom, ovoga puta prikupljanja igračaka za djecu pogođenu zemljotresima u Turskoj i Siriji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,