Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pomozi.ba će podijeliti 500.000 besplatnih hirurških maski

Preuzmite sliku

Pomozi.ba, humanitarna organizacija osigurala je 500.000 besplatnih hirurških maski koje će besplatno podijeliti građanima.

“O samoj podjeli naknadno ćemo informisati javnost, ali ono što možemo reći je da će se maske prvenstveno dijeliti direktno ljudima ‘na ruke’. Ovdje se radi o velikoj vrijednosti maski, kako zbog trenutne cijene na tržištu, tako i zbog otežane nabavke istih. Kako bismo spriječili eventualne zloupotrebe, na maskama će pisati: BESPLATNO Pomozi.ba”, poručuju putem Facebook grupe.

Pomozi.ba u svojim robnim rezervama trenutno raspolaže sa oko 200 tona hrane. Sa ovom informacijom izlazimo iz razloga jer smo zadnjih dana bili svjedoci pustošenja polica po shoping centrima i supermarketima, a ne možemo ni zamisliti kako su se osjećali oni koji nisu bili u stanju da se koliko-toliko obezbijede hranom, dok mnogi oko njih panično kupuju. Kakav li su strah samo oni osjetili? E zbog toga smo mi tu”, kazali su.

Hranu su namijenili za najugroženije kategorije, stare, bolesne i iznemogle ljude kojima gotovo svaki dan nose gotove obroke na kućnu adresu.

“Obzirom na naše robne rezerve, ovi ljudi su osigurani minimalno narednih godinu dana, kada ne bismo više dobili niti jednu jedinu donaciju za tu namjenu. Nadamo se da ćemo iz cijele situacije sa korona virusom izaći kao društvo jači i složniji, a Bosanci i Hercegovci su bezbroj puta do sada pokazali da su najsolidarniji onda kada je najteže”, poručuju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje