Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pomoć sarajevskih policajaca građanima starijim od 65 godina

Preuzmite sliku

Službenici Treće policijske uprave tokom aprila su organizirali dobrovoljno prikupljanje novčanih sredstava sa ciljem kupovine osnovnih životnih potrepština za građane starije od 65 godina, kojima je kretanje zbranjeno zbog pandemije koronavirusa.

Naime, u saradnji sa odgovornim osobama u mjesnim zajednicama na području Općine Novo Sarajevo, sačinjen je spisak od 70 građana koji žive u težim socijalno-ekonomskim uslovima, a zbog starosne dobi nisu u mogućnosti ići u nabavku prehrambenih i drugih artikala.

Istovremeno, ostvaren je kontakt sa prodajnim centrima na području općine i sačinjen je tipski paket sa najneophodnijim artiklima, tako da su policijski službenici već 17. aprila podijelili pakete na svih 70 adresa, saopćeno je iz MUPKS-a.

Ovaj humani gest policijskih službenika Treće PU je samo još jedna u nizu aktivnosti pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, kojom je jasno iskazano opredjeljenje i spremnost da se na svaki način pomogne i olakša život građanima Kantona Sarajevo, jer je zajedničko djelovanje i saradnja jedini put da se uspješno prevaziđu i savladaju teškoće u kojima se trenutno svi nalaze, ističese u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje