Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policijski službenici MUP-a TK-a za jedan dan evidentirali 208 prekršaja

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su, postupajući prema Okvirnom planu Uprave policije na povećanju stepena sigurnosti svih građana, u petak na području Tuzlanskog kantona proveli sveobuhvatnu opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

Pojačane operativne aktivnosti policije provedene su u dva ciklusa, u vremenskom periodu od 14,00 do 21,00 sati (kontrola brzine kretanja vozila i opšta kontrola svih učesnika u saobraćaju/prolazak kroz punkt) na ukupno 88 lokacija na području Tuzlanskog kantona, u kojima su bila angažovana ukupno 222 policijska službenika.

Tokom realizacije planskih aktivnosti ostvareni su sljedeći rezultati: kontrolisano je ukupno 909 vozila i vozača, evidentiran je 81 prekrašaj vezano za kontrolu brzine kretanja i 127 ostalih prekršaja (preticanje na nedozvoljenim mjestima, vožnja neregistrovanih vozila, korištenje mobitela u toku vožnje, nevezanje pojasa i dr.), izvršen je pregled 523 lica i vozila kojom prilikom je policija oduzela 1 putničko motorno vozilo.

Uprava policije MUP-a TK-a će u narednom periodu, prema predviđenoj dinamici, pored redovnih kontinuiranih aktivnosti, nastaviti provoditi i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s ciljem povećanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju i da poštuju saobraćajna pravila i propise, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,