Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policijski pretresi na 10 lokacija u TK: Pronađeni oružje, automobili, droga i razni drugi predmeti…

Preuzmite sliku

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni izvještaji protiv četiri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela razbojništvo, nedozvoljena trgovina, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 • Izvještaji će biti podneseni protiv lica iz Tuzle čiji su inicijali E.S. zbog razbojništva, M.F. (35) iz Gradačca zbog nedozvoljene trgovine, DŽ.M. (29) iz Srebrenika zbog teške krađe i M.H. (39) iz Banovića za nedozvoljeno držanje oružja.

  U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu će, zbog posjedovanja droge, biti dostavljeni izvještaji protiv lica iz Tuzle čiji su inicijali M.Z. (32) i M.Z. (26), S.M. (31) iz Lukavca, A.J. (22) iz Kalesije i lica iz Banovića M.Z. (31) i A.A. (24).

  Lica E.K. (24) iz Tuzle i S.M. (30) iz Gradačca uz izvještaj će biti predati Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

  Policija je u pretresima na 10 lokacija na području Tuzle, Gradačca, Srebrenika, Lukavca, Banovića i Kalesije pronašla predmete koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela – pištolj, metalni bokser i nož, veći broj automobila bez dokumentacije o porijeklu, električni agregat, led TV i mobilne telefone.

  Pronađeno je jedno veće pakovanje droge, šest pakovanja i tri vrećice kanabisa, jedno PVC pakovanje droge, te predmeti koji su korišteni za konzumiranje narkotika, dvije digitalne vage, drobilica za drogu, dva pakovanja “rizle” i drugi predmeti.

  Pretresi su izvršeni 26. i 27. januara po nalogu opštinskih sudova.

  Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su, s ciljem sprečavanja, otkrivanja i identifikovanja izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji, izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na pomenutim lokacijama tog kantona.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,