Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija u TK vrši kontrolu poštivanja Naredbi Federalnog staba civilne zaštite

Preuzmite sliku

Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) na vanrednoj sjednici u Sarajevu održanoj u petak donio je naredbu kojom se na području Federacije BiH zabranjuje kretanje mlađima od 18 i starijima od 65 godina kao mjeru prevencije širenja korona virusa.

Podsjetimo, naređena je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, stoji u odluci FŠCZ-a te se dodaje da su za provođenje naredbe odgovorni ministri kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Glasnogovornica Uprave polcije MUP-a TK Amra Kapidžić je kazala kako na području TK službenici policije vrše kontrolu poštivanja Naredbe Federalnog staba civilne zaštite.

‘Navedene mjere su obavezujuće, a građani koji iste prekrše mogu biti sankcionisani, shodno važećim zakonskim propisima. Ujedno apelujemo na građane da poštivanjem izdatih svih naredbi daju svoj doprinos u očuvanju zdravlja građana. Za kontrolu poštivanja Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite nadležni su kantonalni MUP-ovi’ – kazala je Kapidžić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje