Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija u TK opominje građane da je zabrana kretanja još uvijek od 21 sat

Preuzmite sliku

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona večeras su opominjali građane i vlasnike ugostiteljskih objekata da ja na području TK još uvijek na snazi zabrana kretanja od 21 sat.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 4.5.2021. godine.

Usvojen je i prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, donesene sa rokom važenja od 14 dana, računajući od 6.5.2021 godine.

Jednom od naredbi je ublaženo ograničenje kretanje građana na cijelom teritoriju FBiH i ono važi od 23:00 sata uvečer do 5:00 sati ujutru narednog dana, a dozvoljeno je okupljanje ne više od 30 osoba na otvorenom.

Naređeno je vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog štaba FMZ, saopćeno je danas.

Međutim, zabrana kretanja u TK i večeras je stupila na snagu u 21 sat, jer Vlada Tuzlanskog kantona nije danas potvrdila odluku sa federalnog nivoa, a što će vjerovatno učiniti sutra.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je u sali Narodnog pozorišta Tuzla obilježila je 100 dana rada, a premijer Kadrija Hodžić prezentirao je javnosti sve ono što je Vlada u njegovom sazivu napravila do danas. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,