Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija u Doboju zabrinuta zbog velikog broja pijanih vozača koji izazivaju nezgode

Preuzmite sliku

Policijska uprava Doboj ukazala je na zabrinjavajuću pojavu da je za pola godine 71 vozač izazvao saobraćajnu nezgodu u alkoholisanom stanju, a među njima su 34 imali više od 1,5 promila alkohola.

Iz Policijske uprave Doboj su najavili da će i ovog vikenda vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja budući da je broj isključenih vozača koji upravljaju automobila pod dejstvom alkohola za prvih šest mjeseci u odnosu na prethodnu godinu povećan za 52,5 odsto.

“Iz saobraćaja je isključeno 2.000 vozača, što je za 37,8 odsto više u odnosu na isti period lani, dok je 313 lica lišeno slobode”, naveli su iz policije.

Kako pojašnjavanju, među lišenima slobode je 278 vozača motornih vozila, četiri biciklista, 29 pješaka, jedan vozač mopeda i vozač traktora i radnih mašina, od kojih je 30 odbilo da se podvrgnu alkotestiranju.

Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj pet lica je smrtno stradalo u saobraćajnim nesrećama, isto kao i u istom periodu prethodne godine.

Policija apeluje da svi učesnici u saobraćaju postupaju u skladu sa propisima i pravilima saobraćaja, a vozačima motornih vozila preporučuju da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, gustini saobraćaja, vremenskim i drugim uslovima, te da ne započinju vožnju pod uticajem alkohola kako bi zaštitili i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pripadnici ove uprave provode i kampanju “#101 život” koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske s ciljem smanjenja broja poginulih na putevima. Kampanja se provodi u julu i avgustu kada je bezbjednost u saobraćaju, prema statističkim podacima, najugroženija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje