Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija treba pomoć: Objavljene fotografije brata i sestre kojima se gubi svaki trag

Preuzmite sliku

Policija Brčko distrikta je, nakon današnje neuspjele potrage za Elvedinom Alićem (22) i njegovom petogodišnjom sestrom, objavila njegovu fotografiju i pozvala građane da, ukoliko ga vide, jave najbližoj policijskoj stanici.

Policija Brčko distrikta poziva građane, ukoliko uoče ili posjeduju bilo kakve informacije o Elvedinu Aliću sa fotografije, da ih dostave Policiji u Brčkom na brojeve 122 i 049/233-200 ili najbližoj policijskoj stanici”, navodi se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da, uprkos intenzivnoj potrazi, koja je u proteklom periodu provođena u širem području mjesta Rašljani, na graničnom području Brčko distrikta i opštine Srebrenik, Elvedin Alić i njegova sestra nisu pronađeni, te da se potraga i dalje nastavlja.

Brčanska policija je, nakon što jučerašnja i noćašnja potraga nisu dale nikakve rezultate, angažovala helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pripadnike Gorske službe spašavanja iz Mostara.

Elvedin Alić, koji je u petak, 17. jula, otišao od kuće pod izgovorom da ide da se osvježi, poveo je i sestru, a od tada im se gubi svaki trag.

  • brat-i-setra-alic
  • Redakcija „Otiska“ je od jedne čitateljke portala dobila fotografiju i 5-godišnje Samire Alić koja je slikana prije desetak dana.  “Bili smo u posjeti ovoj porodici pred Bajram, nosili smo im pomoć i tada sam slikala ovu djevojčicu” – napisala je čitateljka „otiska“.

    Kako prolazi vrijeme sve su manje šanse da su brat i sestra živi jer temperature su visoke, a šume oko Rašljana su nepristupačne i teške za kretanje.

    Posebno zabirnjavaju činjenice da je Elvedin asocijalan tip i da ne voli, odnosno da izbjegava ljude, pa su male šanse da je napustio šumu, a druga da ni jučer ni danas nije primjećeno njihovo kretanje.

    Danas je teren pretraživalo preko 200 pasilaca i mještana kojima je pomagao i helikopter MUP-a RS-a, ali sve se završilo bez uspjeha. (Agencije)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje