Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija privela jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca

Preuzmite sliku

Policija je uhapsila jednu osobu u jutrošnjoj akciji privođenja ubica sarajevskih policajaca, koja se provodi u Istočnom Sarajevu i na Palama.

Reporter Klixa snimio je izvođenje iz objekta privedene osobe koja se dovodi u vezu sa slučajem ubistva dvojice policajaca, a policijski službenici odvode ga na drugu lokaciju.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje priveden je Dražen Ikanović.

Podsjetimo, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da su rano jutros započli pretresi na više lokacija na području Republike Srpske, a po nalogu Tužilaštva KS.

‘Pripadanici Državne agencije za istragu i zaštitu uz asistenciju, odnosno u suradnji s pripadanicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije vrše pretrese na više lokacija na području Republike Srpske’ – kazala je Bavčić.

Akcija se odvija s ciljem hapšenja ubica sarajevskih policajaca Adisa Šehović i Davora Vujinovića 2018. godina na Alipašinom polju. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje