Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Policija na terenu nakon dojava o bombama u više škola u Kantonu Sarajevo

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je dobilo dojave o tome kako su u više škola u nekoliko sarajevskih općina postavljene bombe, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policija Kantona Sarajevo u jutarnjim satima zaprimila je više dojava koje se odnose na postavljene bombe u više škola na području Kantona Sarajevo te se u vezi s tim poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju i KDZ (kontradiverzione, op. a.) preglede tih školskih ustanova“, rekao je za AA glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mirza Hadžiabdić.

Ističući kako je o slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, Hadžiabdić je kazao da će više informacija biti poznato nakon završetka KDZ pregleda.

Dojave su stigle putem e-maila, a djeca su vraćena kućama i škole za koje su dojave stigle su evakuirane. Radi se o školama u više općina u Kantonu Sarajevo, uključujući Centar, Vogošću, Stari Grad i Ilidžu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo trenutno nisu mogli dati više informacija o cijeloj situaciji, a o događaju će se oglasiti nakon obavljenih pregleda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje