Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policija iz Gacka spriječila pokušaj krijumčarenja 11 migranata

Preuzmite sliku

Policija iz Gacka spriječila je dvojicu državljana BiH da prokrijumčare 11 migranata sa područja Pakistana, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac BiH je zaprimio informaciju od Policijske uprave Gacko da su na području Gacka, u blizini granice sa Crnom Gorom, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljana BiH koji su pokušali da prokrijumčare 11 migranata afro-azijskog porijekla.

Prema prikupljenim dokazima, ilegalni migranti, dolaze sa područja Pakistana, što su i potvrdili, a biće predati u nadležnost Službe za poslove sa strancima BiH. Dežurni tužilac dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu.

Protiv osumnjičenih državljana BiH biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje lica. Tužilaštvo BiH je istaklo da zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata u gradovima i područjima širom BiH

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,